Skip to main content
hello , ez itt a béta-teszt fázis

Eleknia

  • Epizód ###: 000
  • Lektorálás: Létrehozva

Tízváros szigeteinek egyike. Eleknia szigetét a monokok és galrudok lakják. Területén öt monok-királyság található, mely királyságokat összeköti ősi vallásuk.

A vallás alapja Hreton, a teremtő istenbe vetett hit, akiről azt tartják, hogy ő felel Szilánkvilág létezéséért. A Hretonba vetett hitük az évszázadok alatt megingathatatlan maradt, melynek elsőszámú jelképe, hogy hercegüket minden esetben az egyházfő választja ki és ugyanúgy el is veheti hatalmát.

Eleknia központi fekvése és kikötőinek nagy száma miatt kalmárjaik fontos szerepet töltenek be Tízváros életében. Kevés áru mozog anélkül, hogy ne járta volna meg a Kalmárherceg valamely kikötőjét. A szárazföld belsejében raktárok és feldolgozócéhek sokasága szolgálja ki a kereskedők igényeit. Az erkölcsösséget elváró egyház és a kikötőkbe érkező hajósok között a konfliktus mindennapos, a nagyszámban ott működő simmák pedig alig hagynak lehetőséget a hercegi és egyházi érdekek érvényesítésének. Az erőviszonyok változása alapvetően attól függ, hogy az éppen regnáló egyházfő és vezető testülete mennyire elszánt a kikötők mocska elleni harcban.

Szilánkvilág, sygnumpedia, helyszín

  • Készítés ideje:
  • Találatok: 83