Skip to main content
hello , ez itt a béta-teszt fázis
Paravis univerzum

Dimenzión innen – Bevezető novella 3/3

A Paravis univerzumra jellemző hangulatú bevezető történet

Érezted már nyomasztóan átlagosnak az életed? Gondolkodtál már azon, mi értelme a napjaidnak, amelyek úgy telnek, ahogyan egyik lábad teszed a másik után? Ha veszélybe kerülnél, lenne lelkierőd megragadni egy henteskést és beledöfni egy másik emberbe? Válaszolj a kérdésekre, és máris egy lépéssel közelebb kerültél az őrülethez! Üdvözlünk a Paravis univerzumában!

Kattints a képre a teljes méretű kép megtekintéséhez

A Paravis történetei a Földön, pontosabban egy alternatív földi valóságban játszódnak, ahol léteznek paranormális erők. Ezen erők magyarázatot adnak hiedelmekre, babonákra és legendákra, titkos szervezetek céljaira és sok-sok „csodára”, amiket a tudomány érzékcsalódásnak, elmebajnak, vagy lehetetlenségnek tart. A Paravis történetei nem annyira hátborzongatóak, mint H. P. Lovecraft munkái, de ugyanúgy sebezhető, sérülékeny átlagemberekről szólnak. A világ hősei azonban nincsenek egyedül, és ha az őrület felé tartanak is, olyan örömökre lelnek, amelyek új értelmet adnak életüknek, és rövid időre kivételesnek érezhetik magukat.

7 – Ragacsos nyomok

Schwarzi a huszonnyolcadik vizsgálatot végezte el a mintákon, kilenc különböző méréssel, újrakalibrálással és újabb mintavételezéssel. Az eredmény minden esetben zavarba ejtő volt. A begyűjtött anyag fizikai, kémiai jellemzői egyszerre utaltak szilárd és folyadék halmazállapotra, mely tulajdonságokat a hígítással együtt is igen sokáig megtartott. Az anyag maga szerves, ám atomi spektrumképe alapján mind szerkezetében, mind elektronszerkezetében eltért minden irodalmi értéktől.

Ha nem lett volna földhözragadt ember, azt gondolta volna, hogy egy ufonauta maradványait vizsgálja.

Schwarzi az ajtóban állt, és a pingvinruhába bújtatott titkosszolgálati alakokat figyelte. Igazolták magukat, elmondták, hogy nemzetbiztonsági és járványügyi esetről lévén szó, ők az illetékesek, csak adminisztrációs hiba volt, hogy a szokásos szolgálati útvonalon kezdődtek meg a vizsgálatok. Elmagyarázták, hogy mindent összegyűjtenek a laborjából, beleértve az eszközeit, a számítógépeket, és átnéznek minden elektronikus feljegyzést, levelezést is. Végül pedig ő aláír egy börtönbüntetéssel fenyegető nyilatkozatot, hogy megértette, miszerint az esetről még magában sem beszélhet.
Ugyanakkor egy lépést sem tettek befelé. Schwarzi nem véletlenül kapta becenevét. Alakja betöltötte az egész ajtót, köpenye alatt feszülő izmai nemcsak erőről, hanem gyorsaságról is árulkodtak. Ismerték életrajzát, a full kontakt világkupa-győzelmeket ifjúkorából ugyanúgy, mint kiváló eredményeit a tudományos életben.
Schwarzi fél perc mélázás után félreállt az útból, és sztoikus nyugalommal nézte végig, ahogy öt év aprólékos munkájával kialakított laborját ízekre szedik. Vegyes érzései voltak, mert nagyon tudott ragaszkodni a dolgaihoz. Az átlagemberek igényeihez képest kevés használati tárgyra volt szüksége, de azokat nagyon megválogatta. Ugyanakkor egy idő után szerette eltakarítani a rossz berögződéseket, és elölről kezdeni mindent. Ezt a döntést most meghozták helyette.
Délután kettőre annyira oldott lett a hangulat, hogy a szakszolgálatosok egyike a hátán íratta alá vele a nyilatkozatot, miközben röhögve idézték fel A menekülő emberből odavágó részt. Schwarzi, ahogy fogta a tollat és bámulta a papírt a zakóval takart háton, eljátszott a gondolattal, hogy az írószert belevágja a fickó hátába, éppúgy, mint ahogy a filmben történt.

Ismeretlen eredetű anyagminta – Forrás: Paraneurológiai Egyesület

8 – Idegi kimerültség

A professzor felvette a telefont, majd néhány perc kedves beszélgetés és harsány nevetések után a tárgyra tért.
„Köszönöm a segítségedet, magad is láthatod, hogy átlagemberek, akik nem közveszélyesek, és pláne nem terroristák, csak rosszkor voltak rossz helyen. Nem is csodálkozom azon, hogy idegileg kimerültek. Emlékszem arra, amikor először vállaltad fel a véleményedet a hőbörgő szakma előtt, hogy a legjobb gyógykezelés a társadalom valósága, a társadalom formálóereje. Milyen szép idők voltak azok! Köszönöm az aggódó hozzátartozók nevében is, jövőre is számíthatsz rám a bizottságban. Csók az asszonynak!”

9 – Jó bor

Megemelték poharaikat és koccintottak. A professzor ivott és tekintélyesen a magasba emelte fehérbora maradékát.
– Isten hozott a való világban!
Schwarzi enyhén mosolyogva kortyolt saját italából és hátradőlt, nem foglalkozva a hátlap tiltakozó nyikorgásával.
– Mindig úgy éreztem, hogy valami nem stimmel a világgal. Mindig úgy éreztem, hogy a belső világomon kívül nem találom a helyem. Most úgy látom, hogy van helyem odakinn is. Jó látni, hogy mi van a színfalak mögött.
A professzor felnevetett, élvezte nagydarab szövetségese gondolatait.
– Fiatal vagy még, de mégis érettebb, mint én voltam tíz évvel idősebben. Engem lekötöttek azok a tudományok, amiket valóságnak hittünk, meg az érzelmes nők.
Erre mindketten hangosan nevetni kezdtek. Pár perc múlva, miközben Schwarzi újra töltött a kancsóból, nekiszegezte a professzornak a kérdést:
– Valóban ennyire értékesek azok az adatok? Azt gondolnám, hogy számtalan helyen előfordultak már hasonlók.

A professzor felállt és egy középkori faliszőnyeget kezdett el tanulmányozni, amelyen templomos lovagok küzdenek egy krákkal.

Sárkánnyal vívott küzdelem egy középkori metszeten

– A vitánsoknak köszönhetően rengeteg mintaanyag terült szét a helyszínen, ami, úgy tudom, példa nélküli. Az atomi tulajdonságok vizsgálatához elegendő kisebb mennyiség is, de számunkra sokkal érdekesebbek a fizikai és kémiai tulajdonságok. Annak analizálásához azonban legalább ennyi mintára van szükség. Nem is volt könnyű úgy intéznem, hogy a laborodat jelöljék ki a vizsgálatra.
Schwarzi felállt és a vitrinhez sétált. Bámulta az üvegedénybe zárt sűrű, zselés folyadékot.
– Nem lesznek boldogok attól, amit elszállítottak. Bármennyire is ügyes voltam, előbb-utóbb leesik majd nekik, hogy átvertem őket. A terv következő pontjára kell lépnünk.

Zavart már orvosok titkolózása a leleteiddel kapcsolatban? Előfordult már, hogy megkérdőjelezted kutatók eredményeit? Mennyire kicsi a valószínűsége annak, hogy nem léteznek háttérhatalmak és összeesküvések? Válaszolj a kérdésekre, és máris egy lépéssel közelebb kerültél az őrülethez! Üdvözlünk a Paravis univerzumában!