Skip to main content
hello , ez itt a béta-teszt fázis
Paravis univerzum

Paravis univerzum – Talán jobb a „nemtudás”

Alternatív valóság, ahol kár flexelni. A paranormális erők úgyis maguk alá gyűrnek.

Üdvözlünk az őrület határán, a jelenkori Föld, a Paravis valóságában! Titokzatos szervezetek, életre kelt paranormális erők és rejtőzködő, észbontó helyszínek abban a világban, amelyben a mindennapjaidat éled. Olvass tovább, és ezentúl másképpen tekintesz a metróalagút sötétjére, a délelőtti tévéműsor jósaira és az aluljáró koldusaira.

Válaszd az őrületet!

Kattints a képre a teljes méretű kép megtekintéséhez

Hétköznapi életet éltél, mégis elképzelhetetlen történések, a fizika törvényeit meghazudtoló események veszik kezdetét? Folyton a nyomodban vannak? Figyelnek, ellenőriznek, ellehetetlenítenek?

Túlvilági és természetfölötti erők játékszerévé váltál? Mindeközben már azt sem tudod, hol ér véget a valóság, és miért felel a képzeleted? Már rettegni sincs erőd, gyakran felnevetsz?


Üdvözlünk az őrület határán, a jelenkori Föld, a Paravis valóságában! Titokzatos szervezetek, életre kelt paranormális erők és rejtőzködő, észbontó helyszínek abban a világban, amelyben a mindennapjaidat éled. Ezentúl másképpen tekintesz a metróalagút sötétjére, a délelőtti tévéműsor jósaira és az aluljáró koldusaira. Válaszd az őrületet!

Az ember által megismert háromdimenziós világ csak egy szelete a teljes valóságnak. A modern kozmológia már felismerte, hogy ez a szelet csupán egy apró része az egész univerzumnak, de a sötét anyag és sötét energia névre keresztelt dolgok mibenlétére még nem derített fényt.

Pontosabban a kozmológia nem. A transzdiszciplínának nevezett paranormális tudomány azonban megértette a természetét. Nem anyagtudományi, nem kvantumfizikai eszközökkel, hanem olyan bonyolult szimbolikán keresztül, mely ép elmével felfoghatatlan. Nem téved az, aki amellett érvel, hogy a transzdiszciplina tudósai egytől egyig őrültek. Legalábbis az emberek hagyományos világképe szerint.

A világmindenség hármas tagoltságát triplexnek hívják, amely allegorikus formában már a Szentháromságban is megjelent. A Mentis, a lelkek gyűjtőhelye a galaxisok közötti űrt tölti ki; a Realis az emberiség által alaposan megismert anyagi világ; az Infinis pedig a szilárd halmazállapot nélküli, örök élet otthona. A Mentis mint sötét energia, a Realis mint megfigyelhető anyag, az Infinis mint sötét anyag lehet ismerős a modern tudományok nevezéktanából.

A Paravis-jelenségek a normális esetben egymástól függetlenül működő triplexek kölcsönhatásaiból fakadnak. Vannak természetes zavarok, amelyek a világegyetem és a triplex működéséből erednek, és vannak olyanok, amelyeket az emberi tevékenység okoz.

Ebből persze a hétköznapi ember mit sem sejt. Amikor realisi lényként betekinthet az Infinisbe, netán összetalálkozik egy ottani élőlénnyel, úgy érzi, torzszülötteket, szörnyeket, démonokat lát, és olyan ősi félelmek ébrednek benne, amelyek nem alaptalanok.

Elindul az őrület útján.

Az őrültek pedig képesek érzékelni a zavarokat és kihasználni azokat, a bennük rejlő lehetőségeket. A hétköznapi embereknek fogalmuk sincs, mennyi titkos társaságot, mennyi rögeszmést hajt a vágy az infinisi örök élet és más, józan ésszel felfoghatatlan hatalom után.

Minden olvasót megnyugtathatunk: a paranormális jelenségek szószólói pontosan tudják, mit kell tenniük. Zavart és káoszt kelteni, hogy minél jobban megkavarják a triplex egyensúlyát. Mert ők képesek a Paravis-zavarok közt, a zavarosban halászni.

Csak akkor menekülhetsz, ha soha, de soha nem nézel hátra!

Budapest éjszakai élete tökéletes kísérleti terep a titkos társaságok és a paratudósok céljainak elérésére: az alkoholba és kábítószerbe áztatott agyak emlékeinek senki sem hisz másnap.

Szórakoztatóan hátborzongató történetek várnak rád ebben a misztikus jelenkori univerzumban, ahol a főszereplők hétköznapi emberek.

A szabályok a következők:

Ha ép elmével túl akarod élni, ne foglalkozz gyanús dolgokkal, apró jelekkel! Engedd el őket! Hadd történjen minden úgy, a paranormális erők játékaként, ahogy lennie kell.

Ha már észrevetted a gyanús dolgokat, ne hagy, hogy hassanak rád! Legyints, hogy biztosan van tudományos magyarázat, vagy egyszerűen csak fáradt voltál.

Ha nem bírtad ki, és kiderítesz valamit, azonnal állj le! Vedd úgy, hogy jó kis vicc volt. Lapozz!

Ha nem álltál le, akkor elindultál az úton. Innentől kezdve más a stratégia. Olvass utána, hallgass észbontó, kevesek által kedvelt podcastokat és nézz késő éjszakai műsorokat. Figyelj oda a sarlatánnak tűnő jósokra, parafenoménekre és összeesküvés-hívők vezéralakjaira, találd meg azt az egy százalékot, ami igaz a mondanivalójukban. Az lesz a te paravisi igazságod.

A  vége persze az, hogy megőrülsz, de addig még őrült jó kalandok és fantasztikus-félelmetes izgalmak várnak rád.

Válaszd az őrületet!

Gondolj bele, mennyi ártalmatlannak tűnő, apró furcsaság felett lépsz át nap mint nap. Vajon hol húzódik nálad az a határ, amikor megállsz egy pillanatra és elgondolkodsz azon, hogy a fizikai vagy paranormális törvények hatásait látod-e? Válaszolj a kérdésre, és máris egy lépéssel közelebb kerültél az őrülethez! Üdvözlünk a Paravis univerzumában!