Skip to main content
hello , ez itt a béta-teszt fázis

Setétlélek – Hipnofrász az Alfa Elízium árkádban 015. fejezet

A KJK-ról röviden

Kaland–Játék–Kockázat. 

Megvan a nyolcvanas évek lapozgatós, kockadobálós könyveinek feelingje? Akkor elég öreg vagy ahhoz, hogy online is elszórakozz a Sygnum Code univerzumaiban játszódó fordulatos történetekkel! 

Azt sem tudod, mi fán terem a nyomtatott könyv, mert te világ életedben csak digitális felületeken olvastál? Akkor elég fiatal vagy ahhoz, hogy ezúttal ide kattintva tedd próbára magad! 

A történet hátteréről röviden

A Hipnolégió univerzum lakói a túlnépesedés és a kifogyófélben lévő erőforrások jelentette gondokat igen sajátosan oldották meg: nemes egyszerűséggel búcsút intettek a köznapi értelemben vett valóságnak. Helyette speciális gépekhez kötötték magukat, kidolgozták, miképpen lehet úgy stimulálni az agyat, hogy a legkomplexebb illúziók se szenvedjenek csorbát, és a tökéletes digitális szimulációk világába menekültek.

Az árkádoknak keresztelt kiberjátszóterekben minden olcsó, és természetesen a kegyetlen realitások szabályai sem kötik a hipnotáknak nevezett lakókat. Egyedül a fantázia szab határt annak, hogy ki milyen kikapcsolódást választ. Egy lézerfegyverekkel megvívott, első világháborús csata éppúgy belefér, mint egy, a Nap felszínén rendezett táncverseny vagy egy luxus borkóstoló, aminek záróakkordjaként méregdrága különlegességekben fürdik meg az ember.

Ráadásul a technika vívmányainak hála, a fizikai test sem károsodik a tétlenül töltött évek alatt – táplálásáról, egészségéről és higiéniájáról gépek hada gondoskodik. Ám még a legmerészebb álmokat életre keltő árkádokban is előfordulnak néha hibák. Ilyenkor a Hipnolégió magasan képzett szakemberei lépnek közbe, akik azon ügyködnek, hogy megelőzzék a katasztrófákat és fenntartsák a rendet – de még ők sem lehetnek ott egyszerre mindenhol.

015. fejezet: Tüskés-karmos bestia – az ideális randipartner

  1.  

Ha felmásznál, garantált, hogy a nyakad törnéd. Arról nem is beszélve, hogy simán lehet, hogy az árkád tervezői gondoltak arra, hogy valaki repülni próbál. Ergo megeshet, hogy fent olyan szörnyek várnak, amikhez képest a lenti fenevad ideális randipartner. Inkább választod a biztosat, és nem a bizonytalant. Izzasztó és idegölő percek következnek. A tömzsi és tompa lábain meglepően gyorsan haladó lény nem vesz észre, és a varázsló sem tesz semmit azon túl, hogy habzó szájjal fenyegetőzik. Logikus is: kell lennie egy limitnek, hogy mit és milyen gyakran tehet meg. Ezzel együtt nem bízod el magad: a legkisebb hiba is az életedbe kerülhet.