Skip to main content

Setétlélek – Hipnofrász az Alfa Elízium árkádban 022. fejezet

A KJK-ról röviden

Kaland–Játék–Kockázat. 

Megvan a nyolcvanas évek lapozgatós, kockadobálós könyveinek feelingje? Akkor elég öreg vagy ahhoz, hogy online is elszórakozz a Sygnum Code univerzumaiban játszódó fordulatos történetekkel! 

Azt sem tudod, mi fán terem a nyomtatott könyv, mert te világ életedben csak digitális felületeken olvastál? Akkor elég fiatal vagy ahhoz, hogy ezúttal ide kattintva tedd próbára magad! 

A történet hátteréről röviden

A Hipnolégió univerzum lakói a túlnépesedés és a kifogyófélben lévő erőforrások jelentette gondokat igen sajátosan oldották meg: nemes egyszerűséggel búcsút intettek a köznapi értelemben vett valóságnak. Helyette speciális gépekhez kötötték magukat, kidolgozták, miképpen lehet úgy stimulálni az agyat, hogy a legkomplexebb illúziók se szenvedjenek csorbát, és a tökéletes digitális szimulációk világába menekültek.

Az árkádoknak keresztelt kiberjátszóterekben minden olcsó, és természetesen a kegyetlen realitások szabályai sem kötik a hipnotáknak nevezett lakókat. Egyedül a fantázia szab határt annak, hogy ki milyen kikapcsolódást választ. Egy lézerfegyverekkel megvívott, első világháborús csata éppúgy belefér, mint egy, a Nap felszínén rendezett táncverseny vagy egy luxus borkóstoló, aminek záróakkordjaként méregdrága különlegességekben fürdik meg az ember.

Ráadásul a technika vívmányainak hála, a fizikai test sem károsodik a tétlenül töltött évek alatt – táplálásáról, egészségéről és higiéniájáról gépek hada gondoskodik. Ám még a legmerészebb álmokat életre keltő árkádokban is előfordulnak néha hibák. Ilyenkor a Hipnolégió magasan képzett szakemberei lépnek közbe, akik azon ügyködnek, hogy megelőzzék a katasztrófákat és fenntartsák a rendet – de még ők sem lehetnek ott egyszerre mindenhol.

022. fejezet: Veremcsapda

  1.  

Nem tudsz szabadulni a gondolattól, hogy ez egy ravasz csapda. Ki az a bolond, aki ne csukná be a szemét, vagy rántaná félre a fejét egy nyilvánvalóan hipnotizáló varázsgömb láttán? Te viszont nem dőlsz be a trükknek, és kiderül, hogy jól döntöttél. Ha ugyanis másfelé nézel, biztosan nem veszed észre, hogy hirtelen egy veremcsapda nyílik meg a lábad alatt.

– Hatalmammal dacolsz, te ebek fattya?! Legyen hát halálod lecke mindama botor lelkeknek, kik akaratom ellen tesznek, s kincseimre fáj foguk!

Az öreg ezután kínkeserves lassúsággal ugyan, de feláll a trónusról, és miközben a jobb kézfejével balról jobbra köröz, a másikkal háromszögeket ró a levegőbe. Eleinte semmi sem történik, de aztán pokoli zümmögés tölti meg a termet. A sötétben is jól kivehető, hogy legyek, darazsak, böglyök és efféle undok rovarok raja repül feléd.

Remélhetőleg ez az utolsó akadály, amit le kell győznöd, aztán már elég közel leszel ahhoz, hogy pépesre verd a rohadékot.