Skip to main content
hello , ez itt a béta-teszt fázis

Setétlélek – Hipnofrász az Alfa Elízium árkádban 030. fejezet

A KJK-ról röviden

Kaland–Játék–Kockázat. 

Megvan a nyolcvanas évek lapozgatós, kockadobálós könyveinek feelingje? Akkor elég öreg vagy ahhoz, hogy online is elszórakozz a Sygnum Code univerzumaiban játszódó fordulatos történetekkel! 

Azt sem tudod, mi fán terem a nyomtatott könyv, mert te világ életedben csak digitális felületeken olvastál? Akkor elég fiatal vagy ahhoz, hogy ezúttal ide kattintva tedd próbára magad! 

A történet hátteréről röviden

A Hipnolégió univerzum lakói a túlnépesedés és a kifogyófélben lévő erőforrások jelentette gondokat igen sajátosan oldották meg: nemes egyszerűséggel búcsút intettek a köznapi értelemben vett valóságnak. Helyette speciális gépekhez kötötték magukat, kidolgozták, miképpen lehet úgy stimulálni az agyat, hogy a legkomplexebb illúziók se szenvedjenek csorbát, és a tökéletes digitális szimulációk világába menekültek.

Az árkádoknak keresztelt kiberjátszóterekben minden olcsó, és természetesen a kegyetlen realitások szabályai sem kötik a hipnotáknak nevezett lakókat. Egyedül a fantázia szab határt annak, hogy ki milyen kikapcsolódást választ. Egy lézerfegyverekkel megvívott, első világháborús csata éppúgy belefér, mint egy, a Nap felszínén rendezett táncverseny vagy egy luxus borkóstoló, aminek záróakkordjaként méregdrága különlegességekben fürdik meg az ember.

Ráadásul a technika vívmányainak hála, a fizikai test sem károsodik a tétlenül töltött évek alatt – táplálásáról, egészségéről és higiéniájáról gépek hada gondoskodik. Ám még a legmerészebb álmokat életre keltő árkádokban is előfordulnak néha hibák. Ilyenkor a Hipnolégió magasan képzett szakemberei lépnek közbe, akik azon ügyködnek, hogy megelőzzék a katasztrófákat és fenntartsák a rendet – de még ők sem lehetnek ott egyszerre mindenhol.

030. fejezet: Virtuális örömök

  1.  

A Hipnolégió univerzum lakói a kötelező minimumot leszámítva vajmi ritkán fárasztják magukat a hideg-rideg valósággal. Inkább a legkülönfélébb virtuális örömök hajszolásával töltik szabadidejüket, és nem sopánkodnak azon, hogy az árkádok kiberterébe szorultak vissza. Hiszen ha a fizikai test nyújtotta korlátokból kiszabadulva akár a legmerészebb álmaikat is kategóriákkal meghaladó, lenyűgöző-lélegzetelállító kalandok részesei lehetnek, miért mondanának nemet? A sajátos világról Udvari Norbert Hipnoösztön című regénye mellett a Sygnum Code weboldaláról is megtudhatsz érdekességeket – ráadásul itt a kiadó más univerzumaival is megismerkedhetsz. Időutazás, jogosnak vélt jussukat követelő istenek, egy genetikailag szolgaságra teremtett faj mindennapjai az Egyesült Földön, vagy éppen a fizika törvényeit átíró parajelenségek – sokszínű kínálatunkból garantáltan te is találsz kedvedre való szórakozást.

Gratulálunk, ezzel a történet végére értél.