Skip to main content
hello , ez itt a béta-teszt fázis
Védett Szavak rovat

Mindenki király vagy királynő – Interjú Szeltner Zita fejlesztővel

Anyaság, nőiesség és fikciós szórakozás. Zita szerint ezek eredője végtelen.

további epizódok

egyéb epizódok


Vidám, pörgős kolléga, aki szeret a dolgok mélyére látni. Korábban irodavezetőként, ügyfélszolgálatosként és coachként is dolgozott, az asszertív kommunikáció a vérében van. Gyerekkora óta ír novellákat, meséket és regényt. Szabadidejében, ha teheti, az erőt és kecsességet egyszerre megkövetelő rúdfitnesz edzésekre jár. Sok időt tölt a családjával, szeret velük együtt főzőcskézni és társasjátékozni, ha épp nem mennek sehová. Ő Szeltner Zita, a Sygnum Code szövegírója és fejlesztője.

Milyen szakterületről érkeztél a Sygnum Code-hoz?

Irodavezetői és ügyfélszolgálati területeken, valamint coachként dolgoztam korábban. Utóbbi feladatot eseti jelleggel végeztem több ízben, multicégek csapatépítő tréningjein vezettem játékokat, és segédkeztem a teljes folyamat során.

Ha valaki megismer téged, azonnal láthatja, milyen jók a kommunikációs képességeid. Akkor ez az említett szakmai tapasztalataidból jön, vagy inkább hozott készség?

Köszönöm. Azt hiszem, ez alapvetően az empatikus természetemből fakad, viszont rengeteget tettek hozzá az elmúlt évtizedek tapasztalatai. Ezért is szerencsés olyan munkát végezni, amelynek során emberekkel foglalkozol – megtanít az asszertív kommunikációra.

Mik a feladataid a Sygnum Code-nál? Melyik volt eddig a kedvenc projekted?

Szövegíró, fejlesztő vagyok. Mivel gyerekkorom óta rendszeresen írok (novellákat, regényt és verseket), egy ideje kerestem már a lehetőséget, hogy ebből élhessek. A termékfejlesztésből és a marketingtevékenységekből is örömmel veszem ki a részem, bár e két terület még viszonylag új nekem. Eddigi kedvenc projektem a hangjátékok írása volt a honlapunkon meghirdetett pályázathoz.

Milyen kötődésed van a fikciós műfajokhoz és a szerepjátékhoz?

Először a kilencvenes években hallottam a szerepjátékról. Egy akkori kollégám mesélt mindig a saját csapatáról, a kalandjaikról. Nagyon érdekesnek tűnt. Később pedig a férjem mesélt nekem és a gyerekeinknek, miközben családilag játszottunk. A páromnak nagy rutinja van ebben. A lányom kivételével mind beleszerettünk a műfajba, azóta többször is játszottunk baráti-családi társaságokkal. A fikciós műfajhoz pedig világéletemben vonzódtam: felnőtt létemre még mindig nagyon szeretem a meséket. Marvel-, Star Trek- és Star Wars-rajongó vagyok, de olvastam több M.A.G.U.S. és D&D és egyéb fantasy könyveket is. Ezek mindig rabul ejtettek, főleg a Sárkánydárda krónikák, valamint a Tízezer ajtó.

Ki a kedvenc karaktered a Sygnum Code univerzumaiból?

Enikő, az ashaka a Modern Istenek univerzumából.

Miért ő a kedvenc, mi fogott meg benne?

Tetszik, hogy eltökélt, kemény, harcos, ugyanakkor semmi jónak sem elrontója. Ha úgy tartja kedve, enged a vágyainak, alapvetően mégis nagyon tudatos és fegyelmezett karakter.

Enikő a Gráf áramlatai című regény egyik főszereplője - háttérben a Gellért-hegy

Melyik az a Sygnum-univerzum, ahol a legnehezebb lenne élned, és miért?

A Roboego. Nem tudnám elképzelni magam az öntudattal rendelkező robotok, vagyis roboegók által vezérelt és benépesített univerzumban.

Mire vagy a legbüszkébb az eddigi eredményeidből, az életedből?

Arra, hogy ha tarthatatlanná vált egy helyzet az életemben, mindig tudtam nemet mondani, és váltani, változtatni. Előbb vagy utóbb felfogtam, hogy ami, vagy aki nem jó nekem, és csak lehúz, abból a helyzetből igenis ki kell lépni, és más irányban folytatni. Sosem bántam meg ezeket a döntéseket.

Ha jól tudom, tudsz rúdtáncolni. Honnan jött az életedbe ez a sport, és milyen jó hatásait tapasztalod?

Amit én űzök, az inkább rúdfitnesz, nem a táncos műfaja a sportnak. Kemény erőgyakorlatokat kell kivitelezni a rúdon, lehetőleg nőiesen, kecsesen. 2019-ben kezdtem el, és az első edzést követően négy napig volt izomlázam, szinte minden porcikámban éreztem. Akkor döntöttem el, hogy nekem ez kell. Nem vagyok benne kiemelkedő, és sajnos hosszabb-rövidebb időre többször is szüneteltetnem kellett az edzéseket, de abszolút szerelemsport számomra.

A rúdfitnesz mellett mivel töltöd szívesen a szabadidőd?

Minimális szabadidővel rendelkezem, úgyhogy azt igyekszem mindig jól kihasználni. Összetartó a rokonság, sok családi programunk van. Hétvégenként rendszerint együtt főzőcskézünk a férjemmel. Ha épp nem megyünk sehová, akkor szoktunk társasjátékozni a gyerekekkel, régi, családi videókat, vagy éppen sorozatokat nézni. Jó találkozni a barátokkal is, bár ez sajnos már csak ritkán jön össze. Az énidőmhöz konzekvensen ragaszkodom. Ha csak tehetem, olvasok, rajzolok, sétálok, futok, meditálok. Ilyenkor tudok feltöltődni. Ha csupán fél óra, akkor fél óra, de az legyen csak az enyém!

Mi volt az eddigi legőrültebb vagy legkreatívabb terved? Megvalósítottad?

A kettő nem ugyanaz, őrült és kreatív is van. Babonából nem árulnám még el, mik ezek, ugyanis épp csak elkezdtem dolgozni a megvalósításukon. Drukkoljatok, hogy sikerüljön!

Akkor később majd visszatérünk rá! Sok sikert kívánok a titkos tervekhez és a Sygnum csapatában is. Köszönöm az interjút!